4 - 6
6 september 2009
17:30

Referat: Svedala IF - AIF Barrikaden

Vi startade matchen med följande lag: Julieta i mål, en backlinje med Alejandra, Camilla N, Erica och Vilma, ett mittfält med Evelina, Mia, Camilla A och Carla och
på topp Lollo och Mona.

Avbytare var Sandra C och Sandra L som båda spelade en hel del på de båda yttermittfältsplatserna och Madelene K (ny) som spelade c:a 10 min som högermittfältare.

Vi gjorde dessutom massor av byten inom laget - så många att det inte går att redogöra för alla här.

Matchen började katastrofalt för vår del. I den starka medvinden gick boll efter boll över vår backlinje till fristående spelare. Detta hände 5 gånger första kvarten
varav 2 gick i mål (men det sista av dessa var nog inte inne när den räddades av Alejandra). Eftersom de dessutom dessförinnan tagit ledningen på ett lobbskott långt utifrån så stod det 3-0 redan efter 14 min. Därefter dog deras offensiv helt ut medan vi skaffade ohyggligt många chanser. På en av dessa sköt Mona ett skott som dömdes som mål men som definitivt inte var inne - väl en kompensation för deras tveksamma mål tidigare.

Mitt i vår press gick de mot slutet av halvleken upp och skapade 2 chanser varav den senare resulterade precis före paus. 4-1 kändes som ett hårt slag inför 2:a halvlek och man var väl ytterst tveksam till om vi skulle kunna hämta upp underläget. Visserligen skapade vi många chanser men vi var hopplöst ineffektiva.

När 2:a halvlek satte igång fick vi emellertid mål redan efter 4 min vilket verkade lyfta hela laget. Det var Mia som frispelades på en frispark av Camilla N och säkert satte bollen vid sidan av målvakten. I den 57:e min reducerade vi till 3-4 på ett långskott av Camilla A. 4-4 kom ytterligare 6 min senare. Efter en hörna av
Camilla A uppstod en rörig situation där Carla S kunde slå in bollen.

Bara 2 min efter kvitteringsmålet gjorde Mona vårt ledningsmål och ytterligare 1 min senare satte Mia 6-4 på ett långskott efter ett mönsteranfall från vår sida med många snabba kortpassningar.

De flyttade nu upp allt längre i banan (låg med mycket folk i försvaret och spelade på kontringar i hela 1:a halvlek) och skapade ett par hyfsade chanser men det kändes aldrig som segern var i fara sedan vi väl fått 6-4.

Som helhet en konstig match med otroligt många målchanser (C:a 18-10 till oss enligt min ungefärliga bedömning). Vissa av våra mål var rätt billiga men vi var ändå förtjänta av segern. Vi visade också god lagmoral när vi låg under och fortsatte uppmuntra varann istället för att klaga.